Visites guiades al conjunt històric i castell de Siurana “Llegendes de princeses i guerrers”

Una visita guiada al conjunt històric de Siurana i al seu castell us descobrirà un poblet de conte que porta a la pell el record d’assetjaments inacabables i conquestes impossibles.

Conquerida el 1153, després de caure Lleida i Tortosa, va ser l’últim reducte de la reconquesta a Catalunya. Encinglada en un lloc inexpugnable sobre el riu Siurana, van caldre els cavallers de quatre comtes per sotmetre-la. El seu castell, que fou in important nucli de resistència musulmana,  defensava una frontera infranquejable que s’estenia del coll de Balaguer a Tamarit de Gaià.
Si guaiteu el precipici que l’envolta, endevinareu per què no va ser conquerida durant tres segles i per què el final va ser tan tràgic. Abdelazia, la reina mora, abans de veure’s sotmesa als cristians, va preferir estimbar-se d’un cingle amb el seu cavall. I l’animal en la seva inútil resistència, va deixar sobre la roca, marcada per sempre més, la petja de la seva ferradura. I amb ella desaparegué el darrer baluard sarraí de Catalunya.
La visita ens permetrà contemplar un poblet encantador de cases i carrers empedrats, les restes de la fortalesa sarraïna i l’església de Santa Maria d’estil romànic.

Dissabtes i diumenges a les 12 h.

4 euros per persona.
Grups de + de 15 persones: 3€ per persona.
Grups de + de 30 persones: 2€ per persona.
Durada: 1 hora 30 minuts.

Per a més informació i reserves:
Oficina de Turisme de Cornudella
Tel.: 977 821 000    
tur.cornudella@gmail.com